Начало Новини Актуално Кадровите промени в правителството (▶ видео)

Кадровите промени в правителството (▶ видео)

Актуално

Министерски съветМинистър-председателят Бойко Борисов постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция - вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени. След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, днес на провелия се Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите министерство.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи - настоящия директор на Главна дирекция Национална полиция главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение Александровска ЕАД проф. Костадин Ангелов, съобщиха от правителствената прессужба.

 

Още новини