Начало Новини Актуално Животновъдите ще получат пари следващата седмица

Животновъдите ще получат пари следващата седмица

Актуално
Крави

Следващата седмица ще започнат да се превеждат по сметките на земеделските производители националните доплащания за сектор Животновъдство за кампания 2011. Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов изпрати на Държавен фонд Земеделие изчисленията за разпределение на средствата по схемите за национални доплащания за животни и плащанията на единица за 2011 г.

Сметките са направени въз основа на информацията за установения брой животни, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

По различните схеми животновъдите ще получат съответно:

  • За крави с бозаещи телета НДДП – 80 лв. на единица;
  • За говеда (необвързано с производство) НДДП – общо 150 лв. на единица, които ще бъдат преведени на два транша - 91 лв. през следващата седмица и 59 лв. в първата десетдневка на 2012 г.;
  • За биволи – 300 лв. на единица;
  • За овце и кози (обвързано с производство) НДДП – 29 лв. на единица.

В допълнителна заповед в близките дни министър Найденов ще определи и единичните плащания за млечни крави и овце по чл. 68 на Регламент 73 със средства по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Те също се очаква да бъдат изплатени до края на тази година.

Министерство на земеделието и храните отправя апел към животновъдите да  проверят активността на банковите си сметки, за да могат да получат безпроблемно преведените им средства.

Още новини