Начало Новини Актуално Животновъдите ще получат 120 млн. лева през 2011 г.

Животновъдите ще получат 120 млн. лева през 2011 г.

Актуално
120 млн. лева за животновъдите

През тази година животновъдите ще получат повече пари спрямо миналите две години, това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. За целта са предвидени 120 млн. лева общо с държавните помощи. За сравнение през 2010 г. бяха отпуснати 107 млн. лева, а през 2009 г - 79 млн. лева, подчерта той. Животновъдите започнаха да получават средства от 2009 г. насам и смятам, че съм си изпълнил обещанието си към тях, каза още министърът.

Всяка година парите за сектора продължават да се увеличават. Преди това при нито едно правителство не са получавали пари, отбеляза министър Найденов, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Смяната на министри и техни заместници е нещо нормално, заяви още той. Министърът обясни, че министрите се гласуват от парламента, а техните заместници се назначават от премиера. В този смисъл той би уважил всяко решение на министър-председателя. Министър Найденов подчерта, че в средата на мандата е нормално да се увеличи темпото на работа.

Министерство на земеделието е едно от най-натоварените - разпределят се най-много пари и е нормално да има прояви на недоволство. Протести винаги е имало в земеделието и ще има, допълни той. Животновъдите трябва да модернизират фермите си и да се окрупнят. Животновъдството трябва да бъде модерно. Работим с браншовите организации за изготвянето на нов модел за модернизирането и преструктурирането на сектора, обясни министър Найденов.

Още новини