Начало Новини Актуално Животновъдите отлагат националните си протести

Животновъдите отлагат националните си протести

Актуално

Насрочените за 15 декември протести на животновъдите в София няма дa се проведат, информира Танчо Колев от старозагорската структура на млекопроизводителите. Причината за новото улично недоволство била отложените на два пъти през декември плащания - едното за 1-во, другото за 5-о число на месеца.

При положение, че субсидиите тръгнели от понеделник, според обещанието на земеделския министър Мирослав Найденов, протестните действия се обезсмисляли. Колев обаче подчерта, че запазват готовност. Ако до 18-и нямало преводи по банковите сметки на млекопроизводителите, щяла да бъде обявена новата дата на похода към столицата, пише вестник Старозагорски новини.
Колев допълни, че в понеделник от министерството щели да връчат официално чековете на един животновъд и на един зърнопроизводител. При предишни разплащания били необходими два-три дни, за да се направят преводите на всички. По негова информация парите вече били преведени по сметката на фонд "Земеделие" и до края на седмицата трябвало да бъдат изплатени.
Днес министър Найденов щял да съобщи, че през следващата година към България ще потекат и първите европейски пари за животновъдите. Средствата били около 23 милиона, информира Танчо Колев.

Още новини