Начало Новини Актуално Животновъди губят субсидия ако не се издължат на НАП

Животновъди губят субсидия ако не се издължат на НАП

Актуално
Стара Загора

Около 1400 животновъди имат задължения към Националната агенция за приходите (НАП), съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред журналисти в Министерски съвет. Министърът каза, че днес в разговор с премиера и заместник-министъра на финансите е уточнено решение на проблема.

Това, което би трябвало ние да им платим като субсидия, е около 5,4 млн. лева. За да не изгубят парите си, ние правим последен жест към тях – ще могат и през месец януари 2011 г., ако покрият задълженията си към държавата, да получат тези субсидии, ако не го направят, разбира се, ще изгорят, каза министърът, цитиран от Агенция Фокус.
По думите му – системата на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) не позволява на някой да си получи парите, ако има задължения към НАП. Други проблеми със системата няма, каза той. Найденов призова животновъдите да се дисциплинират и каза, че само в последните няколко дни те са получили близо 80 млн. лева. Министърът бе категоричен, че останалите 5,4 млн. лева са налични по сметките на фонда и припомни, че това са национални доплащания – пари от републиканския бюджет и който иска да ги получава, трябва да си покрие задълженията към държавата.

Още новини