Начало Новини Актуално Животът на Алекс е спасен в болницата в Гълъбово

Животът на Алекс е спасен в болницата в Гълъбово

Актуално

Ако колегите от Университетската болница спасиха ръката на 8-годишния Алекс, то животът на момчето бе спасен от хирурга в общинската болница в Гълъбово д-р Тома Божинов. Това съобщи управителят на здравното заведение в Гълъбово д-р Гошо Грозев.

Неговите колеги потърсиха вестник Старозагорски новини, за да разкажат истината за този нашумял случай с уникалната операция в УМБАЛ в Стара Загора, за който информираха болшинството от медиите.
"Ние не отричаме, че екипът от лекари-специалисти от Университетската болница в Стара Загора са извършили успешна операция на момченцето, но ако не беше опитният наш хирург д-р Божинов, който на първата минута след повикването пристига в Спешен кабинет в нашата болница и ледира вената и артерията на ръката на детето, то кръвта му е щяла да изтече за минути...", разказва д-р Грозев.

Палавият първокласник си срязва лявата ръка над лакътя на двойно стъкло, при което кръвта му бликва като фонтан от вените. Целият таван на стаята е бил опръскан с кръв. Баба му също проявява изключително самообладание и съобразителност и веднага притиска разрязаната ръка, за да спре кръвоизлива. Ако тя е била паникьосана, то на Алекс кръвта е можела да изтече. Линейката идва веднага, а шефът на хирургията в общинската болница д-р Божинов, който има 30-годишен стаж, си свършва перфектно работата. Той за броени минути овладява тежката ситуация и след спрян кръвоизлив, малкият пациент е отведен в Стара Загора, уточняват от болницата в Гълъбово след щастливата развръзка при тежкия инцидент с Алекс.
Момчето е настанено в "Съдова хирургия" в УМБАЛ в Стара Загора и се възстановява. Неговите родители са благодарни както на специалиста д-р Тома Божинов от малката общинска болница, така и на екипа от Университетската болница в Стара Загора, извършил успешната шестчасова операция със зашиването на разрязаната ръка на сина им.

Още новини