Начало Новини Актуално Живко Тодоров спечели награда за успешно управление на голяма община

Живко Тодоров спечели награда за успешно управление на голяма община

Актуално

Успешно управление на голяма община 2020Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров спечели Национална награда в категория Успешно управление на голяма община 2020 за Южна България от Асоциацията на българските градове и региони. Това се случи по време на провелия се във Велинград двудневен форум, на който специалисти разясняваха Предизвикателствата пред общините в България в контекста на европейските политики 2021-2027. Основните теми, които разискваха участниците, бяха свързани с регионалната политика, зелената сделка на ЕС, правната и институционалната рамка в областта на закрилата на бежанците и местната им интеграция.

Отличието бе получено от Георги Симеонов, директор на Дирекция Инвестиции и европейски програми към Община Стара Загора.

Той благодари за отличието като подчерта, че Община Стара Загора работи по реализацията на множество проекти. Добрите резултати са постигнати благодарение на европейската солидарност и активното използване на всички възможни източници на финансиране, допълни Симеонов.

Шестите годишни награди на Асоциацията бяха в 23 категории. Основният критерии за журито за определяне на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Събитието уважиха областни управители, кметове, зам.-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, членове и партньори на Асоциацията. В програмата на конференцията участваха и изтъкнати лектори.

Още новини