Начало Новини Актуално Живко Тодоров получи приза Кмет на гражданите

Живко Тодоров получи приза Кмет на гражданите

Актуално

Живко Тодоров приз Кмет гражданиГрадоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров получи отличието Кмет на гражданите. Той събра най-голяма подкрепа в гласуването на специалния сайт на конкурса - konkurs.kmeta.bg. На тържествена церемония в курортен комплекс Албена Порталът на българските общини Kmeta.bg раздаде отличията в първия по рода си конкурс Кмет на годината.

Кмет на гражданите бе единствената категория в конкурса, в която гражданите имаха възможност да дадат своя глас за най-успешния според тях кмет.

Освен на Живко Тодоров, отличие в категорията бе връчено и на кмета на Неделино Стоян Беширов. Специалната награда бе връчена като признание към управника на малката смолянска община, която успя да влезе в челната десетка и да се пребори с доста по-големи и силни общини.

Победители в останалите категории на конкурса Кмет на годината са градоначалниците на София, Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград и Разград. Постиженията им отличиха техните колеги. Всички 264 кметове на общини в страната имаха право да гласуват в излъчването на победители в различните категории на конкурса.

България не е жълтите павета. България сте вие. Най-важната институция в страната е българският кмет и ние трябва да се стремим да я съхраним, обърна се към градоначалниците изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов. Той призова министрите, като представители на централната власт, да работят в по-тясно сътрудничество с общините и подчерта, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на градоначалниците за цялостното управление на страната.

Още новини