Начало Новини Актуално Живко Тодоров подарява герба на Стара Загора на болно дете

Живко Тодоров подарява герба на Стара Загора на болно дете

Актуално

Живко Тодоров герб Стара Загора болно дете11-годишният Анатоли Христов, който се лекува от вродено заболяване на долните крайници в санаториум в Новосибирск, ще получи тези дни малка кутийка с герба на Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров ще му я предаде о.р. капитан Емил Николов от бившата Парашутна бригада в Пловдив.

Той е член на СОСЗР и на Международния съюз на десантчиците с център в Москва, почетен кръводарител на България, парашутист от 32 години, първият парапланерист в Българската армия и радетел за създаване на Център за оцеляване по бойно-приложни спортове, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Според военния парашутист, Анатоли ще се зарадва много на подаръка от кмета на Стара Загора, защото колекционира знаци на градове, в които е имало военни авиобази.

Лечението на момчето в базата на Сибирската академия на науките върви успешно, той се подобрява и вече прави първи стъпки самостоятелно. Живко Тодоров се надява искрено малкият жест да помогне на малчугана да оздравее по-бързо.

Капитан от резерва Емил Николов, служил в бившия вертолетен полк край Стара Загора, си спомня и за друг факт, който го свързва с най-зеления, според думите му, град. Първата му спортна униформа на парашутист е била ушита в местната фабрика Наталия и издържала повече от 10 години на поривите на въздуха в небето над България. Затова не се поколебава по време на големите летни пожари в Стара Загора през огненото лято на 2007 г. да съдейства за осигуряването на 3 000 бутилки с минерална вода за пожарникарите, които денонощно се борят с овладяването на стихията.

О.р. кап. Николов очаква благословията на Министерството на образованието за създаване на програми за обучение по екстремно оцеляване. В плановете му за тази година е поставянето на няколко рекорда по парашутизъм на Антарктида, за които се предвижда употребата само на българска екипировка.

Още новини