Начало Новини Актуално Живко Тодоров подаде оставка като шеф на комисията по външна политика в Народното събрание

Живко Тодоров подаде оставка като шеф на комисията по външна политика в Народното събрание

Актуално

Най-младият председател на парламентарна комисия в 41-вото Народно събрание Живко Тодоров се отказа от поста си. Живко Тодоров бе избран за народен представител от листата на ГЕРБ и като такъв оглави комисията по външна политика и отбрана. Малко по-късно младият политик бе посочен и за ръководител на постоянната българска делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), което всъщност е и станало причина за отказа му от председателския пост.

"Трудно ми е да съвместявам двете длъжности, затова реших, че по-важно е да изпълнявам качествено функциите си като ръководител на българската делегация в ПАСЕ", коментира пред наш репортер Тодоров, като съобщи още, че за негов заместник в председателството на парламентарната комисия се спряга името на колегата му, депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров, пише вестник Старозагорски новини.
"В края на месеца на българската делегация предстои пътуване до Страсбург за участие в редовната сесия на ПАСЕ, където България има ангажименти по въпроса за опазване правата на човека", каза още младият политик.
Той уточни, че става дума за постоянния мониторинг, който ПАСЕ упражнява над страната ни, както и за неговите препоръки.
"От ПАСЕ са категорични, че трябва да приемем ново изборно законодателство, както и нов закон за медиите. А за да се гарантира свободата на словото, клеветата трябва да излезе от Наказателния кодекс", завърши Тодоров.

Още новини