Начало Новини Актуално Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и член на ИК на ГЕРБ: Оставките - заради несправяне със задачите

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и член на ИК на ГЕРБ: Оставките - заради несправяне със задачите

Актуално

Смятам, че новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е човек с перспектива. Той е образован, подготвен е - бил е зам.-председател на Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм и Комисията по енергетиката и досегашен зам.-министър на МИЕТ и ще се справи със задачите. Преди това се е занимавал с еврофондове.

Това коментира кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, който е един от 11-те членове на Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ.

В нощта на 15 март т.г. Тодоров е участвал в извънредното заседание на комисията, когато бяха приети оставките на двамата министри - Трайчо Трайков и Стефан Константинов.
Както вече стана известно, извънредното заседание е било свикано по настояване на премиера Бойко Борисов веднага след кацането на делегацията от Катар. Тодоров е получил обаждане в последния момент и спешно тръгнал за София, пише вестник Старозагорски новини.

Причината за освобождаването на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е, че не успя в пълна степен да се справи с поставените му задачи за развитието на енергетиката и икономиката. А конкретната причина беше проваленият бизнес-форум в Доха - Катар, каза Живко Тодоров.

Той уточни, че при обсъждане на оставката на Трайчо Трайков са се коментирали провалът на ОП Конкурентоспособност, неосъществените алтернативни газови трасета, войната с Лукойл. Нестартиралият проект за изграждане на два нови енергоблока в ТЕЦ Марица изток 2, подкрепен от всички старозагорски депутати от ГЕРБ, не е бил споменат на заседанието.

За здравния министър Стефан Константинов старозагорският кмет каза, че е имал добри идеи, но не ги е придвижил напред. Имаше напрежение между него и парламентарната група на ГЕРБ. Константинов си отиде и заради скандала с лекарствата, уточни Тодоров.

За новия министър на здравеопазването - юристката Десислава Атанасова, кметът изрази мнение, че ще се справи добре с отговорностите и няма да има напрежение между министерството и ПГ на ГЕРБ. Това ще е първият случай, когато министър на здравеопазването няма да е лекар. И може би това решение е за добро, заключи Живко Тодоров.

Още новини