Начало Новини Актуално Живко Тодоров: До края на мандата ще се повиши енергийната ефективност във всички училища

Живко Тодоров: До края на мандата ще се повиши енергийната ефективност във всички училища

Актуално

Среща на директорите на училища с ръководството на Общината

В Община Стара Загора се проведе работна среща с директорите на всички общински училища. На нея присъстваха кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова, началникът на отдел Образование, младежки дейности и спорт Пенка Чавдарова и началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора Татяна Димитрова.

В диалог бяха обсъдени въпросите за пребазирането на някои старозагорски училища, предстоящите ремонти, прием на ученици, готовността на училищата за целодневна форма на обучение на учениците от 1 до 3 клас, прием на 5-годишни деца в подготвителни групи, използването на физкултурните салони от спортните клубове и др., съобщиха от пресцентъра на Общината

Кметът запозна присъстващите с кандидатстването и предстоящите процедури по Фонд Козлодуй, по който ще бъде направен ремонт на три старозагорски училища – СОУ Максим Горки, ОУ Георги Райчев и ОУ Митьо Станев. По всяка вероятност същинските ремонтни дейности ще бъдат извършени през 2013 г.

Предстои енергийно обследване на всички училищни сгради в общината, като целта е до края на мандата всички те да са енергийно ефективни, подчерта Живко Тодоров. Ще бъде извършен основен ремонт на физкултурния салон на IX ОУ Веселин Ханчев, който в момента е в много лошо състояние, ще му бъде поставена и нова настила. Спортните клубове ще трябва да заплащат съответните консумативи, като ток, вода и др. при използването на физкултурните салони на училищата.

Предстои оглед на сградите като директорите на училища трябва да изготвят списък с необходимите ремонтни дейности, каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Целодневната форма на обучение от 1 до 3 клас и приемът на 5-годишни в подготвителни групи ще даде възможност за назначаване на допълнителен брой педагози. Това ще бъде и допълнителна възможност за учителите, които ще бъдат освободени от работа при пребазирането на училищата в Стара Загора.

Още новини