Начало Новини Актуално Живко Тодоров: Бюджетът на община Стара Загора отразява реалните възможности и е съобразен с приоритетите и желанията на

Живко Тодоров: Бюджетът на община Стара Загора отразява реалните възможности и е съобразен с приоритетите и желанията на хората

Актуално

бюджет Стара Загора 2020Благодаря на всички, които днес подкрепиха Бюджет 2020 г. на Община Стара Загора, каза кметът Живко Тодоров. Той е на реалните възможности, балансиран и базиран върху доброто съотношение между приходи и разходи. Съобразен с приоритетите и желанията на гражданите. Всички искаме по-добра инфраструктура, ремонтирани междублокови пространства, тротоари. Нито един лев няма да бъде похарчен без мисъл, каза старозагорският кмет по време на сесията на Общинския съвет.

Около час продължиха дебатите преди приемането на най-важния финансов документ на Общината за годината. Той бе подкрепен с 38 гласа За. Макрорамката му е 148 364 818 лева. В тези средства са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният остатък. Над 177 млн. лева (177 258 390 лева) е общо индикативният годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на Общината.

Залагаме на развитието, на инвестицията. Нашата теза е, че няма как да гарантираме бъдещето на града си, ако не работим в посока за подобряване на инфраструктурата, на възможностите за различни придобивки на гражданите, а младите хора да виждат смисъл да останат в града си, допълни кметът. Той уточни още, че продължава усилената работа за привличане на външни средства. Задачата на общинската администрация е да създава условия, подчерта Тодоров. В инвестиционната програма влизат и нови обекти като подобряване и благоустрояване на Руския пазар, Зоопарка, изграждане на въжена градина и спорна зала в парк Артилерийски, стана ясно от думите на градоначалника. Средствата са целеви и се влагат конкретно в тези обекти, коментира Живко Тодоров.

По време на обсъждането, Живко Тодоров подчерта, че предстои да се извърши рехабилитация на уличната мрежа в индустриалната зона. Има заложени средства и ще започнем от ул. Промишлена, която е в лошо състояние - настилката е нарушена, има нужда от по-добро осветление. Бизнесът трябва да бъде подкрепян, за да се развива, подчерта Тодоров. Той допълни, че ще бъдат проведени срещи между кметския екип и различните групи в Общинския съвет, за да бъдат обсъдени приоритетни области за развитието на града.

На първо четене бе приет с 44 гласа За проектът на Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора. След дебати в залата стана ясно, че ще бъдат внесени допълнителни предложения към него преди гласуването му на второ четене.

По време на заседанието на местния парламент бяха разгледани общо 35 предложения, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Още новини