Начало Новини Актуално Жителите на Яворово поискаха излизане на селото от община Чирпан

Жителите на Яворово поискаха излизане на селото от община Чирпан

Актуално

Близо 90 на сто от жителите на с. Яворово, гласували на референдум на 8 юли т.г., са пуснали бюлетини за отделянето на селото от община Чирпан и присъединяването му към община Стара Загора. Това съобщи кметският наместник Райчо Стоев.

Референдумът протече с висока активност и показа реално какво искат жителите на селото! Забележете - 80 на сто от имащите право да гласуват упражниха своя вот. Това са 386 избиратели от вписаните 478 гласоподаватели в избирателните списъци. 346 от бюлетините са за отделянето, 22, или 5.6 на сто, са против, a 18 са недействителните гласове..., уточни Стоев.
Изборният ден е преминал без нарушения. Общинската избирателна комисия (ОИК) трябва да отчете резултатите от гласуването пред Централната избирателна комисия за местните референдуми в срок от 48 часа от предаването на секционния протокол. При положителен вот, както е в случая, областният управител на Стара Загора е длъжен в едномесечен срок да внесе писмен доклад в Министерския съвет относно исканата промяна. Кабинетът приема от своя страна решение, с което предлага на президента на Република България да утвърди исканата промяна.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини