Начало Новини Актуално Жители се страхуват от опасен кладенец в Стара Загора

Жители се страхуват от опасен кладенец в Стара Загора

Актуално

Кладенец, намиращ се в междублоково пространство в близост до съборените преди дни общински къщи на пресечката на ул. Ангел Кънчев и ул. Свети княз Борис в Стара Загора, разбуни съмнения сред съседите опасно ли е водното съоръжение, или не.

Кладенецът, който е до 5-етажна жилищна кооперация на ул. „Свети княз Борис“ № 157 „а“, по думите на живеещи около него, е бил навремето в границите на частен имот, който сега не съществува и така е изостанал в междублоковото пространство.
В момента съоръжението е покрито с капак и е заключено с катинар, убеди се на място екипът ни.
Въпреки железният капак и катинара обаче, сред някои от съседите цари безпокойство заради старото водно съоръжение.

„Тук идват и сядат отгоре деца, играят на него. Ако се счупи този капак, представяте ли си какво ще стане. Трябва нещо да се направи, да се обезопаси още по някакъв начин“, споделя 66-годишната Пенка Стефанова, която живее на втория етаж на блока отсреща с адрес ул. „Св.княз Борис“ № 155.
На нейните притеснения обаче с абсолютно спокойствие отговаря Станка Георгиева, която, според съседите, държи ключа за катинара.
„Кладенецът е затворен, няма как да навреди никому“, категорична е жената. Тя обяснява, че, освен това, от него имало полза.
„Върши работа, с вода от него поливаме градинката пред блока. Мисля, че е обезопасен добре“, казва друг съсед от блока.  
От Общината се ангажираха да проверят, според документите, чий е кладенецът, за да се разбере кой трябва да се погрижи за неговото обезопасяване.

Информация: вестник Новината

Още новини