Начало Новини Актуално Жените на Стара Загора спасяват ФК Берое

Жените на Стара Загора спасяват ФК Берое

Актуално

Жените на Стара Загора сложиха мъжете в джоба си. Съдията в Районен съд - Стара Загора, Милена Колева, която е майка на три деца, обяви на нарочна пресконференция вчера, че на 21 ноември от 18.00 часа на стадиона под Аязмото ще се проведе благотворителен мегаконцерт под наслов "Жените на Стара Загора в подкрепа на ФК "Берое".

Инициативата е под патронажа на областния управител в мандат 2001 - 2009 г. Мария Нейкова и се подкрепя още от двукратната олимпийска вицешампионка по лека атлетика за ветерани Красимира Чахова и музикалния педагог, общински съветник и ръководител на прочутата в цял свят Детска вокална група "Ян Бибиян" Дарина Гайдарова. В уникалното шоу, което ще събира средства само и единствено за една от емблемите на Зарата, ще вземат участие Детска вокална група "Ян Бибиян", Миро от бившата "Каризма", поп-фолкфуриите Анелия и Алисия, всенародният любимец Васил Маринов, мюзикайдълът Теодор Койчинов и "културоведът" Станимир Гъмов, който пред национална аудитория от над 3 милиона души заяви, разви и доказа тезата, че "Няма мое, няма твое - светът е "Берое"!"
Само липсата им в страната или неотложни ангажименти ще попречат на сцената да излязат заралиите и заклети беройци като Стефан Вълдобрев и Устата или "ашладисани" такива като Софи Маринова, "Сигнал", Графа и Димитър Рачков, пише вестник Старозагорски новини.
"Въпреки че съм само старозагорска снаха, не мога да остана безучастна към "Каузата "Берое" - заяви пред спортните журналисти съдия Милена Колева. - Искам с тази наша инициатива да събудим гражданското общество в Стара Загора, при все че като майка на три деца и като човек с висока професионална ангажираност, времето ми е наистина разпределено до секунда. Убедена съм, на 21 ноември заралии ще напълнят стадиона и съм се разбрала с Господ времето тогава да е хубаво. Така че при цена на билетите от 10 лева и примерно 20 000 души на трибуните, старозагорският футбол би си поел глътка въздух... Но по-важното е, че наистина очакваме да се събуди гражданското общество в града на липите!"
"Аз също съм майка на три деца, а двамата ми сина тренират футбол - подкрепи съдия Милена Колева топлекоатлетката Красимира Чахова. - Дори често моите и техните тренировки са по едно и също време на почти митичния стадион под Аязмото. С тази уникална инициатива искаме да помогнем на спортното бъдеще на Стара Загора и да "трасираме" поредния шампионски път на "Берое"...
Госпожа Мария Нейкова също подкрепи колежките си в намерението им да помагат на бъдещите шампиони в зелено-бели екипи.
Всички изпълнители в мегаконцерта ще участват без хонорар, сцената е спонсорирана от Булсатком, а Община Стара Загора се ангажира с огранизацията по сигурността. Билетите са с цена 10 лв., като има и покани за ложи на цена 30 лв. и за VIP-ложите - 100 лв.
Ентусиазираните дами бяха подкрепени и от управителката на в."Старозагорски новини" Йовка Николова: "Аз също съм майка на три деца и не съм родом от Стара Загора - каза видимо развълнувана тя. - На всичкото отгоре не съм и голям футболен фен. Възхитена съм обаче от това, което правят тези достойни жени за "Берое", една от емблемите на града. Затова се включвам към инициативата, а конкретната ни дан ще бъде ежедневна безплатна реклама на концерта "Жените на Стара Загора в подкрепа на ФК "Берое"...
Не по-малко трогнат, председателят на Съвета на директорите адвокат Дамян Георгиев благодари за красивия жест и допълни, че инициативата вече почва да дава резултати. През смях той допълни, че не му трябва Батков, осигурен по адвокатска линия, а сигурно бъдеще за "Берое", дошло, ако щете, по женска линия...

Още новини