Начало Новини Актуално Жени кърпят дупки с цимент и чакъл

Жени кърпят дупки с цимент и чакъл

Актуално

Само за четири дни бяха закърпени 330 дупки в село Розово. Изключително любопитен е фактът, че ремонтът на улиците е направен от пет жени, сред които и Янка Попова, кметица на селото. Нетрадиционен е и начинът, по който са оправени улиците. Зейналите пътни ями не са запълнени с асфалт, а с чакъл и цимент.

Въпреки това местните жители остават очаровани от инициативата и те решават да последват примера им и с подръчни средства и материали пълнят дупките на улиците, на които живеят. Очаровани са и преминаващите шофьори, болшинството от които спирали да изкажат своята благодарност, а някои дори черпели активните дами с чаша лимонада и бонбони, пише вестник Старозагорски новини.
"Въпреки икономическата криза, решихме, че не можем да продължаваме повече така и че трябва сами да разрешим проблема си. Всеки ден при мен постъпват сигнали на жители, в които се оплакват, че колата им отново се е развалила заради дупка", коментира пред "Старозагорски новини" кметицата. Миналата година е бил правен частичен ремонт на пътните настилки в селото, но той явно се е оказал некачествен, защото малко след това уличните дупки отново зейнали.
За тазгодишното освежаване на пътищата са закупени 10 торби с пари от бюджета на селото. Финансова помощ е оказал и жител на селото, който не за пръв път се включва в подобни инициативи. Работливите дами са запълнили дупките по основните пътни артерии, както и на двата входа на селото.
Вчера за тяхната инициатива съобщи и БНТ.

Още новини