Начало Новини Актуално Жан Пол Белмондо: Vive la Bulgarie

Жан Пол Белмондо: Vive la Bulgarie

Актуално
Жан Пол Белмондо

Значка с българския герб е подарил на големия френски актьор Жан Пол Белмондо при случайна среща в парижко кафене уредникът на музея на Яворов в Чирпан Тодор Иванов, разказа самият той. Иванов бе във в френската столица, начело на българската делегация, която посети гроба на любимата на Яворов - Мина.

Заради поредната стачка обаче, полетът на делегацията бил отменен с един ден и българите били настанени в апартаменти на консулството.
"Заедно с главния секретар на Фондация "Яворов" Енчо Косев решихме да седнем в ресторант "Ла фонтен де Марс" - на една пряка от посолството. Веднага видях Белмондо, който седеше на съседната маса, заедно с компания от двама арменци. Моят приятел реши да ги почерпи чрез сервитьора, а аз се сетих, че имам значка от дадените ни като сувенири от старозагорската областна управа. Подарих му я, а той, като разбра откъде сме, възкликна: Да живее България! (Vive la Bulgarie). Неговите събеседници пък се отзоваха с "Да живее Армения", а аз на свой ред казах: "Да живее България, да живее Яворов", разказва за емоционалния момент Тодор Иванов. После запечатали срещата в снимки и се разделили.  
"Естествено, че това е страхотен спомен и невероятна среща с този велик актьор. Гледал съм незабравимите му филми и винаги съм го харесвал", споделя Иванов. Между другото, едно от официалните събития, на които са присъствали българите в Париж, е било в изискан артистичен ресторант в квартал „Монмартр“.
"Стените му бяха украсени със снимки на най-големите френски звезди, сред които Ален Делон и Белмондо, разбира се, и още там ми мина мисълта, че може и да ги видим и на живо", добави още Иванов, който тълкува това като предзнаменование за щастливата случайност.

Информация: вестник Новината

Жан Пол Белмондо

Още новини