Начало Новини Актуално Жълт картон за изпълнителя на ремонта на кв. Железник

Жълт картон за изпълнителя на ремонта на кв. Железник

Актуално

По време на сесията на Общински съвет - Стара Загора, старейшината от ВМРО Кристиян Петков постави на кмета Живко Тодоров тревожния въпрос за забавянето на ремонта на квартал Железник и качеството на СМР там.

Изпълнението на проекта по квартала върви със закъснение по вина на изпълнителя на обекта. В договора са предвидени съответните санкции, които ще бъдат наложени от Община Стара Загора. Изпълнителят носи своята отговорност по отношение на качеството на извършените дейности. Ние го контролираме всеки ден. Има над 10 представители на инвеститорския контрол, които ежедневно са намясто, има надзор и се следи кое как се изпълнява.

Вярно е, че не се спазват сроковете. Работи се сравнително бавно, но затова в договора са предвидени съответните неустойки, които изпълнителят трябва да изплати на Стара Загора. Аз смятам, че проектът няма да се провали. Ще направим всичко възможно едновременно да защитим и обществения интерес, и проектът да се осъществи, и да наложим конкретните санкции по договора, категоричен беше кметът.
По отношение на качеството г-н Тодоров съобщи, че се правят непрестанни замервания в различни лаборатории на материалите, които се влагат. Направените забележки се отстраняват ежедневно. В момента, в който тръгне предаването на обекта, отново ще се предявят основателните претенции към качеството, към резултатите от изпълнението и към сроковете.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини