Начало Новини Актуално Жалбата на БСП – Казанлък е отхвърлена от Административeн съд - Стара Загора

Жалбата на БСП – Казанлък е отхвърлена от Административeн съд - Стара Загора

Актуално

Жалбата на БСП - Казанлък, с която се искаше касиране на изборите за общински съветници, е отхвърлена от Административeн съд - Стара Загора.

Според Иван Гороломов, председател на Общинския съвет на партията, формалната причина за прекратяване на делото е неспазване на дадените от съдията указания за представяне на официални пълномощни на юриста по делото Милена Кацарова. По думите му документът е изпратен в законно установения срок по имейла, а по-късно е представен и оригиналът. Съдът обаче се е произнесъл, че е трябвало да бъде изпратено не само по електронната поща, а и внесено по официален път в оригинал, информира вестник Старозагорски новини.
При първоначалния разговор със съдия Ирена Янкова останах с убеждението, че е възможно изпращането на документа по електронен път да се смята за спазване на срока. Оказа се обаче, че имейлът, който аз съм изпратил, не фигурира в папките по делото, заяви Гороломов, който си обяснява случилото се и с направения отвод по делото на съдия Ирена Янкова. Той не скри учудването си от факта, че Административният съд в Стара Загора не приема електронното пълномощно като документ по упълномощаването на адвоката на БСП, а в същото време изпраща по факс определението, с което се дава тридневен срок за предоставянето на документа за оторизиран юрист по делото. Иван Гороломов съобщи още, че в 7-дневен срок БСП - Казанлък, ще обжалва пред Върховния административен съд решението за отхвърляне на жалбата.
Досега в Административен съд - Стара Загора, са подадени общо 25 жалби срещу решения на ОИК в Старозагорска област от Местни избори 2011 г. По три от жалбите съдът разпореди да бъдат преброени недействителните бюлетини. Преброяването за Раднево и с.Змейово приключи и се чака решението на съда, а на 23 ноември предстои броенето на бюлетините от Гълъбово.

Още новини