Начало Новини Актуално Източват карти на старозагорци от банкомати в София

Източват карти на старозагорци от банкомати в София

Актуално
Източване на карти

Сама за един ден във Второ районно управление Полиция - Стара Загора са постъпили жалби от двама старозароци за изтеглени пари от картите им, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. На 22 юни е получено съобщение от 41-годишна жена от Стара Загора, че на същата дата в 21.26 часа получила две идентични съобщения на личния си телефон за извършени транзакции на сумите от по 400 лева от кредитната й карта, които са изтеглени от банкомат, разположен в София.

След като жената се свързала по телефона със служител на банката, същият потвърдил изтеглянето на сумата от 800 лева. Старозагорката предоставила на полицията кредитната си карта, като заявила, че по време на транзакциите не е теглила пари и си е била в Стара Загора.

Малко по-късно във Второ Районно управление Полиция - Стара Загора е получено съобщение от 43-годишен старозагорец, че на същата дата около 22.00 часа получил съобщение на личния си телефон за извършена транзакция за сумата от 400 лева от дебитната му карта, като парите са изтеглени от банкомат, разположен в София. След като мъжът се свързал по телефона със служител на банката, му е потвърдено изтеглянето на сумата от 400 лева. Старозагорецът предоставил дебитната си карта на полицейските служители, като заявил че по време на транзакцията не е теглил пари и е бил в Стара Загора. Работата по случаите продължава.

Още новини