Начало Новини Актуално Изтеглиха жребия за Световната купа по канадска борба в Стара Загора (видео)

Изтеглиха жребия за Световната купа по канадска борба в Стара Загора (видео)

Актуално

канадска борба Стара Загора Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна в сградата на общината най-силните състезатели, които ще вземат участие в Световната купа по канадска борба. 8-те мъже с най-силни ръце на планетата в категория до 100 кг. ще определят най-добрият сред тях в двубои, които ще се проведат  на 6 и 7 юни в Общинската спортна зала в града (ДЗУ - бул. Никола Петков 10).

Селекцията определи в Стара Загора да се състезават: Арсен Лилиев (Русия), Дмитрий Трубин (Казахстан), Игор Мирошник (Украйна), Джон Брезенк (САЩ), Kрасимир Koстадинов (България), Тод Хътчингс (САЩ), Терънс Оперман (ЮАР) и Васили Дауташвили (Грузия).

За Стара Загора е гордост да бъде домакин на състезание от този ранг, подчерта Живко Тодоров. За нас е чест, че 8-те най-силни състезатели в света са тук и ще покажат много сила и адреналин. За първи път в България се провежда Световна купа по канадска борба и за нас е чест, че тя е при нас. Вярвам, че състезанието ще бъде изключително оспорвано и интересно, пожелавам успех на всички.

Председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров благодари на кмета Живко Тодоров и на екипа на община Стара Загора за организацията и положените усилия, състезанието да се превърне в едно от най-добрите спортни събития за годината в страната. От името на всички той му подари 60-годишно отлежало червено вино, с пожелание  всяка една глътка да предава мъдростта на поколенията.

От своя страна градоначалникът подари на всички състезатели реплика на монетата на Августа Траяна, както и рекламни материали за Стара Загора с пожелание да се връщат многократно в града.

Състезателите по номера:

 • 1. Арсен Лилиев (Русия)
  Многократен световен и европейски шампион, шампион на Русия
 • 2. Теренс Оперман (ЮАР)
  Шампион на Африка, шампион на ЮАР
 • 3. Джон Брезенк (САЩ)
  Многократен световен шампион, абсолютен шампион, шампион на САЩ
 • 4. Дмитрий Трубин (Казахстан)
  Световен шампион, шампион на Азия, шампион на Казахстан
 • 5. Тод Хътчингс (САЩ)
  Многократен световен шампион, абсолютен шампион, шампион на САЩ
 • 6. Игор Мирошник (Украйна)
  Шампион на Украйна
 • 7. Красимир Костадинов (България)
  Многократен световен и европейски шампион,абсолютен шампион на България
 • 8. Васили Дауташвили (Грузия)
  Вице-световен шампион, абсолютен шампион на Грузия.

След представянето на 8-те най-големи сред големите бяха определени състезателните номера на спортистите. След това се премина към тегленето на жребия за определяне на състезателните двойки. Това са:

 • Арсен Лилиев срещу Терънс Оперман
 • Джон Брезенк срещу Дмитрий Трубин
 • Тод Хътчингс срещу Игор Мирошник
 • Под номер седем е българската надежда Красимир Костадинов, който ще се състезава срещу Васили Дауташвили.

Схватките започват на 6 юни, 17.30 ч. веднага след официалното откриване на състезанието в Общинска спортна зала Стара Загора. Входът е свободен.

Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.

На 7-ми юни, четвъртък, от 18.00 часа ще бъдат излъчени на живо финалите и награждаването на победителите. Тогава ще стане ясно кой е непобедимият сред най-силните мъже на планетата.

Снимките на двойките са в последователност според цитирания жребий.

канадска борба Стара Загора - Арсен Лилиев срещу Терънс Оперман канадска борба Стара Загора - Джон Брезенк срещу Дмитрий Трубин канадска борба Стара Загора - Тод Хътчингс срещу Игор Мирошник канадска борба Стара Загора Красимир Костадинов срещу Васили Дауташвили

Още новини