Начало Новини Актуално Изследват ученици от Гълъбово заради натравяннето с дюнери

Изследват ученици от Гълъбово заради натравяннето с дюнери

Актуално

Здравните инспектори от РЗИ - Стара Загора, предприеха незабавни мерки спрямо групата ученици, завърнали се от екскурзия в Петрич, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Златина Нанева. От 40 ученици на СОУ "Васил Левски" - Гълъбово, 9-има са консумирали дюнери с пилешко месо в Петрич по време на екскурзия.

Няколко часа по-късно те са получили болки в корема, а четирима са започнали да повръщат. Четиримата петокласници веднага са хоспитализирани в Инфекциозното отделение в МБАЛ-Благоевград малко след полунощ в неделя.
От тамошната областна дирекция по безопасност на храните са взели проби от всички хранителни продукти в петричкото заведение, но пилешкото месо, което са консумирали гълъбовските ученици, свършило предния ден. Предполага се, че то е било с изтекъл срок на годност. Като евентуална причина се сочат и млечно-майонезените сосове, използвани в дюнерите, пише вестник Старозагорски новини.

РЗИ - Стара Загора, е започнала подробни епидемиологични проучвания на всички завърнали се от екскурзията лица. Вземат се материали за микробиологични изследвания.
В Инфекциозно отделение - Стара Загора, няма постъпили пациенти, епидемиологично свързани със ситуацията, уточниха от РЗИ.

Още новини