Начало Новини Актуално Израелска фирма проявява интерес към Чирпанската болница

Израелска фирма проявява интерес към Чирпанската болница

Актуално

Частна израелска фирма с предмет на дейност здравеопазване е проявила инвестиционен интерес към Многопрофилната болница в Чирпан, съобщи кметът на града Васил Донев. "Израелците проявяват интерес към съвместно смесено дружество. Общината ще участва с апорт - наличната материално-техническа база, а те осигуряват по-висок финансов ресурс в размер на 2 млн. евро годишно за заплати на медицинския персонал.

Сега възнаграждението на един лекар е средно 600-650 лева. Евентуалните бъдещи партньори обещават стартовата заплата на лекар да бъде 1600 лева."
Васил Донев нарече тази оферта "закачливо предложение", от което може да се получат добри резултати, информира вестник Старозагорски новини.
Следващите стъпки са уточняване на имотните оценки на болницата, както и обсъждане на казуса от старейшините на Общинския съвет. При добро стечение на обстоятелствата още през 2010 г. е възможно да се подпише договор за публично-частно партньорство.
Тази година Чирпанската болница ще работи по 53 клинични пътеки, които са с 18 по-малко от миналата година. Отделения обаче няма да се закриват.

Още новини