Начало Новини Актуално Използването на ВЕИ осигурява нови работни места и икономически растеж

Използването на ВЕИ осигурява нови работни места и икономически растеж

Актуално
Солари

Използването на възобновяеми енергийни източници ще допринесе за по-динамично развитие на регионите, откриване на нови работни места и икономически растеж. А с развитието и въвеждането на нови енергийно ефективни технологии ще се постигнат целите за намаляване на енергийната зависимост и смекчаване на климатичните промени.

Това каза днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов при откриването на Осмия конгрес за възобновяема енергия и енергийна ефективност за Югоизточна Европа.

България ще акцентира върху балансираното стимулиране на навлизането на възобновяеми енергийни източници като фактор за сигурност и диверсификация на енергийните доставки и повишаване конкурентоспособността на икономиката, подчерта още Николов. В изказването си пред форума той акцентира и върху намаленото замърсяване на околната среда, което се осигурява от по-масовото навлизане на ВЕИ в икономиката, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Форумът е една от най-авторитетните прояви в областта на енергетиката с географски фокус Югоизточна Европа. Той се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Още новини