Начало Новини Актуално Изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД участва в среща на Изпълнителния комитет на EURACOAL

Изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД участва в среща на Изпълнителния комитет на EURACOAL

Актуално

На 25 януари в Брюксел се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Европейската асоциацията за въглища и лигнитни въглища EURACOAL. В неговата работа взе участие Изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД д-р Тодор Тодоров, който е член на този висш орган. Изпълнителният комитет стои най-високо в йерархията сред останалите комитети на EURACOAL.

На неговите заседания се вземат  решения по основните въпроси, които се отнасят до асоциацията, разглеждат се най-важните въпроси на енергийната политика в европейски мащаб, прави се преглед на състоянието на  промишлеността в отделните държави-членки, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.
Присъстващите изслушаха годишните доклади на страните, членуващи в Асоциацията и обсъдиха дейността на Комитетите по пазара, енергийната политика, околната среда и по техническите изследвания.
Тема на анализа на Генералния секретар на EURACOAL  д-р Торстен Диркс беше практическото влияние на Лисабонския договор върху въглищната индустрия и нейното бъдеще.
Присъстващите гласуваха за преизбирането на досегашния Президент на EURACOAL Петер Пудил както и на тримата вицепрезиденти.
В рамките на дневния ред се проведе и Общо събрание на асоциацията за приемане на нови членове. Единодушно беше гласувано членството на Въгледобив – Бобов дол като по този начин представителите на България в EURACOAL станаха двама.
Мини Марица-изток ЕАД  е член-основател на Европейската асоциация за въглища и лигнитни въглища EURACOAL от 2002 година и досега беше единственият представител на България в организацията.

 

Още новини