Начало Новини Актуално Измервателните станции в селата Ръжена и в Остра могила са калибрирани през ноември 2009 г.

Измервателните станции в селата Ръжена и в Остра могила са калибрирани през ноември 2009 г.

Актуално

След срещата в понеделник (18 януари 2010 г.) с двамата министри - на околната среда и водите и на отбраната, Гражданско обединение Екоцентър - Стара Загора продължава дейностите си за налагане добри практики в екологичната политиката. Сред част от гражданите има съмнение в достоверността на данните, получавани от двете измервателни станции, ситуирани около военния полигон край Змейово.

На въпрос на  Гражданско обединение Екоцентър - Стара Загора какво е състоянието на измервателните станции отговори директорът на РИОСВ - Стара Загора инж. Пенка Начева.

Автоматичните измервателни станции, разположени от двете страни на военен полигон край Змейово в пункт Ръжена и в пункт Остра могила са калибрирани от лицензирана лаборатория на 19 ноември 2009 г., каза инж. Начева. Няма причина да се съмняваме в достоверността на данните от тези две станции. Те са профилирани за измервания, в резултат на бойни стрелби.

От РИОСВ споделиха, че възприемат идеята за екологични замервания с мобилната измервателна станция при провеждане на бойни стрелби и на другите полигони в старозагорска област.

Още новини