Начало Новини Актуално Изложението за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко в НДК

Изложението за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко в НДК

Актуално
изложение архитектура строителство обзавеждане Стройко НДК

Инфрачервени отоплителни уреди от ново поколение са един от акцентите, които ще бъдат представени на Стройко 2000. Специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане се организира за 37 път в столичния НДК. Отваря врати в сряда и продължава до 25 октомври 2011 г.

Уредите излъчват инфрачервена вълна, която загрява не въздуха, а прониква и затопля твърдите тела. Те излъчват топлината в помещението, която се запазва много по-дълго. Това води до значителни спестявания на енергия. Инфрачервените вълни топлят чрез излъчване, а не чрез конвекция, което не позволява движението на прах. Благодарение на енергоспестяването системата има предимство пред отоплението на ток и газ или с парно. Тази технология е добър избор и заради лесното инсталиране, гъвкав дизайн и по-дългата експлоатация без поддръжка.

Нестандартни като форма и отваряне прозоречни системи ще намерите на Стройко 2000, ако търсите решение за нова дограма. Става дума за PVC прозорци с отваряне тип плъзгане или плъзгане с повдигане, както и системи за по-големи остъклявания. Изложителите предлагат прозорец с троен стъклопакет и дебелина 51 мм, който може да бъде използван и за пасивни къщи, информира вестник 24 часа.

За интериора новите продукти включват вътрешни руло щори модел "Ден и нощ" със специални платове, регулиращи проникването на светлина в помещението. Ако търсите вътрешни щори, има вариант тип "Японска стена", подходящи за високи прозорци във френски стил и широки витрини.

Нова компактна лампа е предизвикателство не само за любителите на системата "Направи си сам", но и за привържениците на лова, риболова и къмпингарството. Имате избор между интензивна и заглушена светлина. Може да се закача на кука или да се монтира на триножник. Четирите източника за електрическо захранване гарантират безпроблемно зареждане и непрекъсната работа.

За строителните специалисти шведска компания, която идва за първи път у нас, предлага машини за заточване с водно охлаждане. Водното охлаждане и ниските обороти не позволяват прегряване на апаратурата. При строителните материали новост е специален лепилен разтвор с повишена топлоизолационна способност.

Сред другите иновативни продукти на Стройко 2000 ще намерите видеокамера за врата със запис на снимка, дръжка с дигитален код, както и първия у нас патентован взломоустойчив сейф.

 

* * *

Между 30 и 40 са новите фирми, които ще се представят на есенното изложение Стройко 2000, съобщи за вестник Класа Васил Хаджиянков, организатор на събитието. По думите му общият брой на участниците е около 500. Представянето ще бъде официално открито в сряда на 19 октомври в централното фоайе на Националния дворец на културата.

Хаджиянков коментира, че есенното издание на изложението по традиция е по-слабо, защото е към края на активния строителния сезон. Има тенденция фирми, които в последните години не са участвали, сега пак да имат щандове. 12 компании, които последните 2 години не са били на изложението, сега ще възстановяват участието си, съобщават организаторите. „Това показва, че строителният сектор започва да се възстановява“, твърди Хаджиянков. По думите му статистика за броя на сделките, както и за техния размер организаторите на събитието не правят, а и такава по време на събитието не би била коректна. „Целта на изложението е потенциалните клиенти да се ориентират в предложенията на други фирми и това да е едновременно и на едно място“, обясни още той.

Организаторите предлагат различни финансови инструменти, като 10% отстъпка при авансово плащане - 45 дни преди началото на изложението. Има възможности за разсрочено или отложено изплащане на таксите за участие. Според Хаджиянков около 50 на сто от участниците дават авансово парите за участие. При по-големи наемни площи има и допълнителни намаления. Големите щандове могат да намалят цената с още от 5 до 8%, извън другите предлагани финансови преференции.

Цените на наемните площи остават непроменени спрямо пролетното издание на Стройко 2000. За щандове в сградата на НДК наемите започват от 100 евро на кв. м, а за площите отвън стойностите стартират от 55 евро на кв. м за целия период на изложението. Размерът на щандовете варира от 1 - 2 кв. м до 50 - 60 кв. м.

„Няма модули и ограничения за заеманата територия, например има фирми, които са платили за участие само с каталог“, каза Хаджиянков. По думите му приблизително цялата квадратура на 5-те етажа на НДК са отдадени, като има компании, които все още се записват.

Началото на есенното издание на строителното изложение на Стройко 2000 е в сряда и ще продължи до следващия вторник, 25 октомври. За посетителите входът е свободен, като работното време е от 10 до 19 часа, с изключение на неделя, деня на изборите, когато ще бъде затворено в 17 часа.

 

 

Още новини