Начало Новини Актуално Изложбата на успешни проекти в областта на регенерацията гостува в Стара Загора

Изложбата на успешни проекти в областта на регенерацията гостува в Стара Загора

Актуално
Община Стара Загора

Европа Директно - Стара Загора организира съвместно със сдружение Болкан Асист представянето на фотоизложба Регенерацията – шанс за устойчиво развитие. Тя е част от проект, реализиран с финансовата подкрепа на правителството на Кантон Берн, Швейцария.

Изложбата е подготвена от членове на работната група по проекта и участници в работно посещение в Швейцария през август 2010 г. Тя представя 60 проекта, реализирани по принципите на регенерацията и устойчивото развитие в България, Швейцария, Великобритания, Германия и др.

По случай Деня на Стара Загора 5 октомври Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора и Община Стара Загора ще открият изложбата на 28 септември от 16,00 часа във фоайето на сградата на община Стара Загора. Между 28 септември и 7 октомври граждани и гости на Стара Загора ще могат да видят как умелото използване на остарелите местни ресурси (сгради, терени, производствени мощности и др.) може да доведе до съживяването им за нов живот и предназначение, съобщиха от пресцентъра на общината.

Още новини