Начало Новини Актуално Изложба Европейските градове през погледите на български художници гостува в Стара Загора

Изложба Европейските градове през погледите на български художници гостува в Стара Загора

Актуално
Пейзаж от Флоренция

На 19 декември 2011 г. в Градска художествена галерия Стара Загора се открива изложбата Европейски градове през очите на български художници. Чрез съвместната инициатива на градските галерии на Стара Загора и Казанлък, организаторите напомнят за мястото на пейзажите от европейски градове, което те заемат в творчеството на българските художници.

Тази изключително богата тема е функция както на интереса към специфичния облик на малки и значими градове на стария континент, така и на предизвикателството да се улови неповторимостта на тяхната атмосфера, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В експозицията са включени 50 живописни творби, рисунки и графики на 37 художника, сред които Иван Пенков, Никола Танев, Марио Жеков, Цанко Лавренов, Донка Константинова, Бенчо Обрешков, Дечко Узунов, Ненко Балкански, Вера Недкова, Константин Трингов,  ВладимирГоев, Вълко Гайдаров, Андрей Даниел и т.н. Произведенията обхващат периода от 10-те години на 20 век до края на столетието.

Съорганизатори на изложбата са Община Стара Загора и Европейски информационен център Европа директно – Стара Загора.Още новини