Начало Новини Актуално Излизат на протест за чист въздух в Стара Загора с плюшени играчки

Излизат на протест за чист въздух в Стара Загора с плюшени играчки

Актуално

Граждански протест за чист въздух ще се проведе на 18 януари от 11.00 часа пред сградата на Областна администрация - Стара Загора. Имаме право на чист въздух, чиста вода, чиста храна и ако това не се осигури, имаме право на достъп до правосъдие, обявиха организаторите на протеста. Те са взели решение за действията си в социалната мрежа Facebook и заявиха, че не са обвързани с политически или други екологични организации.


Призоваваме всички старозагорци да се включат в кампанията, за да отстоим правото си да живеем в екологично чиста среда, казаха още организаторите. Те канят всички майки да донесат играчки на своите деца и в знак на протест да ги оставят пред Областна управа.
Инициаторите на протеста показаха плюшени мечета с фамилията Обгазьол, затворени в буркани, като това символизира децата на Стара Загора, които трябва да стоят затворени в жилищата си, когато има обгазяване с азотен диоксид.
Инициативната група обяви, че настояват да се намери, оповести и игнорира истинският причинител на замърсяванията, защото не вярвали, че това е автомобилният трафик.
Протестът ще бъде по време на посещението на министрите на екологията и отбраната Нона Караджова и Николай Младенов в Стара Загора, заради проблемите с обгазяванията. Те ще посетят и полигона Змейово.

Още новини