Начало Новини Актуално Изключен от ГЕРБ прави бойкот

Изключен от ГЕРБ прави бойкот

Актуално

Уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ПП ГЕРБ. Това e записано в решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ от 14 януари т.г., с което Димитър Иванов Димитров е изключен от партията.

Две седмици по-късно той и близкото му обкръжение, основно от село Полски градец, изпращат ОТВОРЕНО ПИСМО до премиера Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, областното ръководство на партията и медиите, в което се порицава "водената политика от общинската структура на ПП ГЕРБ Раднево", за която областното ръководство си затваряло очите.
Вчера Димитър Иванов и група сподвижници, основно от с.Полски градец дадоха нарочен брифинг, на който изключеният ГЕРБ-ер разясни,че местното ръководство в Раднево не е поело отговорност за изгубените частични избори за кмет в общината, че води политика в ущърб на партийния устав, тоест отказва да приеме в редиците на ГЕРБ достойни личности, а само такива, които са угодни за ръководството и с обременено съдебно минало, пише вестник Старозагорски новини.
"За да си в ръководството на ПП ГЕРБ - Раднево, трябва си загубил изборите, да са те изгонили от работа за злоупотреба, да можеш да биеш хората. Такова нещо няма никъде", каза пред медиите Димитър Иванов.
Той съобщи още, че групата от 26 доброволно напуснали партия ГЕРБ, начело с него "ще си търсят място под слънцето". Става въпрос за политическо огряване, тъй като по думите на Иванов, отцепниците се готвят за участие в местните избори.. На въпрос на "Старозагорски новини" дали ще се кандидатира за кмет от новия политически субект, Димитър Иванов отговори лаконично - "Ако хората ме изберат,ще се кандидатирам". На друго наше питане в колко партии е членувал досега, Иванов съобщи, че е бил сред основателите на СДС в Раднево, после минал със Софиянски в ССД, а след това бил поканен да помага на ГЕРБ и бил сред първите му членове в Раднево. А сега изключеният от партията чакал да види какви ще са реакциите на ГЕРБ в София.

В основата са личностните амбиции на един човек. Това заяви общинският лидер на ГЕРБ в Раднево д-р Румен Йовчев. В прав текст той охарактеризира откритото писмо на Иванов и сие като откровени лъжи. "Първата лъжа е, че писмото е пописано от 26 членове на ГЕРБ, защото 5-има от тях не са членове на ПП ГЕРБ.

17 човека от подписалите са от Полски градец - единственото населено място, където ГЕРБ не е печелила нито едни избори, въпреки че там има най-голяма членска маса, отнесено към брой население. Това се дължи "на добрата и усърдна работа на тези хора". От тези 17 човека 15 са свързани помежду си в тесни родствени връзки.

В писмото се твърди, че не се приемат високообразовани хора. Само за статистиката ще спомена, че около 47% са с висше, а 43% - със средно специално, средно и полувисше образование. Никога не сме приемали членове със съдебно минало и непристойни прояви в обществото. Лъжа е и твърдението, че в ГЕРБ - Раднево, има тенденция за изключване на членове. Единственият изключен от партията е Димитър Иванов. А що се отнася до твърдението, че личните ни интереси са над партийните, заявявам категорично, че всеки един от нас работи искрено и честно, без користни цели.
Част от хората,подписали откритото писмо изобщо не са знаели какво подписват. Един от тях пък се е подписал в защита на общинското и областно ръководство". Това в резюме съобщи вчера пред медиите д-р Йовчев.
Той допълни, че през 2007 г. Димитър Иванов е бил кандидат за кмет на община Раднево, получил в своя подкрепа 3 гласа. А през 2010г. е бил кандидат за общински ръководител на партията в Раднево, за когото са гласували 6 човека. "За какво доверие става въпрос? Той е бивш общински съветник от друга партия. ГЕРБ е поредната партия за реализиране на неговите лични амбиции", заключи общинският лидер на ГЕРБ в Раднево.

Още новини