Начало Новини Актуално Изграждането на тунел под връх Шипка е приоритет, обяви Росен Плевнелиев

Изграждането на тунел под връх Шипка е приоритет, обяви Росен Плевнелиев

Актуално
тунел под връх Шипка

Проектът за тунел под връх Шипка, който ще свърже Северна с Южна България ще бъде готов до 9 месеца и ще има строително разрешение. Това обяви Росен Плевнелиев, кандидат-президент на ГЕРБ. Проектът е важен, защото е свързан с транспорта на стоки и товари, но дълго време е оставал встрани от вниманието на институциите, коментира Плевнелиев.

Той добави, че планира към президентството да бъде сформиран съвет за инфраструктурни проекти. Ако дойде едно правителство, което спре строителството на магистралите, ще крещя и няма да го допусна, защото се подменя национален приоритет, заяви Плевнелиев в Стара Загора. Той допълни, че идва от реалната икономика и знае от какво има нужда тя.

Не считам, че е необходима промяна в Конституцията на Република България, трябва
да се спазват законите, заяви издигнатият от ГЕРБ кандидат за президент. Той предвижда към президентството да бъде сформиран и съвет за съдебната реформа. По този повод беше посочено: Без работеща съдебна система няма държавност.

Енергийната сигурност и енергийната ефективност ще бъде водеща цел в дневния ред на президентската институция, беше обяснено още от страна на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството. По думите му България занапред приоритетно ще развива енергийните връзки със съседните държави, за да се гарантира енергийната сигурност на българските граждани, предприятията и бизнеса, информира econ.bg.

Кандитатът за президент на ГЕРБ се срещна с работници от оръжейния завод Арсенал в Казанлък и с представители на бизнеса от Стара Загора.

Още новини