Начало Новини Актуално Издирват собстеника на боклука в Агробиохим

Издирват собстеника на боклука в Агробиохим

Актуално

РИОСВ - Стара Загора, издирва собственика на купищата боклук, изхвърлен преди повече от 20 дни на един от заводските пътища в Агробиохим. След публикация на Старозагорски новини в бр.106 от 4 юни т.г., представители на екологичната инспекция веднага са извършили проверка намясто.

Установени са три купчини с отпадъка, всяка от които около 2 куб.м, които са били филмирани. Инспекторите са констатирали, че на вид отпадъкът наподобява изрезки от кожа, третирана със син оцветител. Предвид многобройните екологични проблеми, които преживяха преди няколко години собствениците на имоти в Агробиохим, най-големият от който беше пожарът с изоставените тонове сяра, при настоящата проверка те не са съдействали особено за установяване извършителя на настоящото замърсяване. Това обяснява и факта защо първо са сигнализирали медията ни, а не компетентните институции.

Припомняме, че в сигнала си те бяха посочили имената на двама бизнесмени с една и съща фамилия, единият от които признал, че отпадъкът е негов, но хвърлил вината на шофьорите си. Бизнесменът обаче съобщи, че се е объркал, и беше категоричен, че синкавият отпадък не е от тяхната фирма. От РИОСВ продължиха с издирването на собственика на боклука, който ще трябва да си го прибере и да изчисти мястото. Установява се и собствеността на терена, върху който е изсипан.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини