Начало Новини Актуално Издирват мъж от с. Копринка, подсъдим за рекет

Издирват мъж от с. Копринка, подсъдим за рекет

Актуално

Окръжен съд - Стара Загора, обяви за общонационално издирване Орхан Алиев от с. Копринка, обвиняем по чл. 213 и 214 от НК. Обвинението е за изнудване и рекет на лицето Станьо Мирчев и предвижда от 1 до 6 години затвор.

На предишното съдебно заседание съдът отмени мярката "парична гаранция" от 4 хил. лв. и наложи на Орхан Алиев най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", заради представяне на фалшиви болнични в съда.

Те са били издадени от двама казанлъшки лекари, които не фигурират в състава на ЛКК. Този факт е установен при направената проверка в ДКЦ Поликлиника - Казанлък, информира вестник Старозагорски новини.
Съдията по делото обяви, че е постъпило известие от адвокат Ненков от софийската адвокатура, който е упълномощен да защитава Алиев, и че последният се отказва от досегашните си двама старозагорски защитници. Софийският адвокат обаче също не се яви в съда. Той е посочил в молбата си, че поради непознаване на материалите по обвинението по същество и поради предварителни ангажименти в Софийския съд не може да се яви на настоящото заседание. При тези обстоятелства съдът не даде ход на делото и прие искането на прокурора да бъде назначен резервен служебен защитник от адвокатурата в Стара Загора.
След задържането и превеждането на Алиев в Затвора в Стара Загора съдът да бъде уведомен незабавно.
Следващото заседание е насрочено на 28 юни.

Още новини