Начало Новини Актуално Издадоха 11 присъди за незаконна сеч

Издадоха 11 присъди за незаконна сеч

Актуално

През 2009 г. са били издадени 11 присъди и наложени 8 глоби в размер на 2700 лв. по преписки на Регионалната дирекция по горите и Държавното горско стопанство в Стара Загора. Всички актове, съставени на лица, които не представят документи за произхода на отсечена, транспортирана, съхранявана или преработена дървесина, независимо от причинената щета, се изпращат в районните прокуратури.

Това стана ясно на проведеното първо заседание на Консултативния съвет по охрана на горите, в което участва зам.-областният управител на Стара Загора Димитър Драчев, пише вестник Старозагорски новини.
Районите с концентрации на нарушения са предимно с преобладаващо безработно местно население на територията на горските стопанства в Павел баня, Казанлък, Мъглиж, Гурково, Стара Загора, Чирпан и ловното стопанство "Мазалат". Поради системните нарушения в тези райони патрулират мобилни групи служители на държавните горски стопанства и ловно стопанство "Мазалат", а в организираните акции участват и служители на МВР, се казва в доклад за резултатите от дейността по охраната и контрола в горите на територията на РДГ Стара Загора през 2009 година.

Още новини