Начало Новини Актуално Избраха фирмите за зимна поддръжка на републиканските пътища в област Стара Загора

Избраха фирмите за зимна поддръжка на републиканските пътища в област Стара Загора

Актуално

Избраха фирмите, които ще поддържат републиканската пътна мрежа през зимата в Област Стара Загора. Председателят на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е подписал договорите с тях, с изключение на един - за поддръжката на републиканските пътища в Раднево, което се очаква да стане до дни.

Вече няма пречка Областно пътно управление - Стара Загора, да влезе в ролята на възложител и да поиска изпълнение на оперативния план.
Републиканските пътища на територията на Казанлък и Гурково ще се почистват от "Пи Ес Ай" и "Стройинженеринг" - Казанлък, които тази година ще работят в тандем. И двете фирми са част от холдинг "Трейс". Поддръжката пък на останалите пътни артерии ще бъде задължение на "Пътстрой" ООД - Стара Загора. Тъй като все още договорите не са влезли в сила, техниката е събрана, но все още не е разпределена по съответните пунктове, пише вестник Старозагорски новини.
По заповед на Йордан Николов, областен управител на Стара Загора, на 16 декември т.г. ще се направи и проверка на цялостното оборудване, материал за поддръжка и брой на колите за обход, с които разполагат фирмите. Ако техниката е недостатъчна, ще им бъде даден срок, в който тя да бъде набавена. В случай на неизпълнение Областно пътно управление увери, че се търсят варианти, чрез които да се осигури необходимото оборудване.
Парите, които ще са необходими за зимното почистване, са предвидени и осигурени от държавния бюджет.

Още новини