Начало Новини Актуално Изборите изядоха празника за Деня на българската община

Изборите изядоха празника за Деня на българската община

Актуално

Около 300 са служителите от Община Стара Загора, които отбелязват Деня на българската община. В предизборно време и в края на мандата на мнозина от тях не им е до празнуване, притиснати от много работа, а други - изживяващи последни дни в Белия дом.

Други години след отключване на портала денят започваше с ритуално посрещане на гражданите с хляб и мед, пише вестник Старозагорски новини. Чиновниците намираха на бюрата си цвете и картичка с благодарност и благопожелания от градоначалника. На мило тържество най-добрите служители получаваха грамоти и парични премии. Общината имаше намалено работно време, а вечерта - голям банкет.

Тази година ще продължи само традицията за провеждане на тържествената сесия на Младежки общински съвет. Преди това вероятно младите хора ще се срещнат с кмета и заместниците му и с председателя на Общинския съвет.

На сесията младежите ще положат клетва, ще отчетат дейността си за изминалата година и ще изложат приоритетите си за бъдещата. Сесията ще бъде предавана онлайн, както всяка една от редовните сесии на Общинския съвет.

Празникът на българската община - 12 октомври, се чества по решение на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, прието на 18 юни 1998 г. в Благоевград. На тази дата е обнародването през 1882 в бр. 117 на "Държавен вестник" на първия Закон за общините и градското управление в България, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България.

Още новини