Начало Новини Актуално Избори за Народно събрание

Избори за Народно събрание

Актуално

Народно събрание избориГласуването за избор на народни представители в Стара Загора започна с активно участие на избирателите. По информация на Районната избирателна комисия имащите право на глас в област Стара Загора са 308 452 души. Броят на секциите е 467. В град Стара Загора потенциалните избиратели са 147 357 души.

Освен основните 202 секции, в общината са разкрити допълнително 4 секции -в Затвора, в болницата и в здравни завадения и диспансери. Община Стара Загора осигурява специализиран транспорт за лица с физически увреждания до определените за тях 18 избирателни секции.

В община Стара Загора има 9 души на възраст над 100 години, 6-ма от тях са в областния град. От транспорта на общината ще се възползва Димитринка Минчева от Стара Загора, която на 28 май ще стане столетница.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки в търговските обекти, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на общината до 24,00 часа на 12 май, с оглед нормалното протичане на вота. По-продължителна е забраната за алкохол в Чирпан. Продажбата и употребата му е недопустима до 8 часа на 13 май.

Още новини