Начало Новини Актуално Иван Иванов се оттегля от ръководството на ДСБ

Иван Иванов се оттегля от ръководството на ДСБ

Актуално

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов възнамерява да се оттегли от поста заместник-председател на ДСБ, за да даде шанс на младите, съобщи той на пресконференция. Това ще стане на предстоящата на 26 ноември в София Национална отчетно-изборна конференция на партията.

Той определи като катастрофален и печален резултатът от 1.95 на сто от гласовете на кандидатпрезидентската двойка Румен Христов - Емануил Йорданов, пише вестник Старозагорски новини. Според него експериментът се е оказал негоден, защото ръководството на другата партия от коалицията - СДС, е потърсило друг формат, смятайки, че съюзът със Софиянски и Бакърджиев може да донесе повече гласове, което демотивирало десните избиратели да дадат гласа си за тези кандидати. От друга страна обаче това показало, че Синята коалиция няма алтернатива в дясното пространство, което се доказва и от устойчивостта и изборните резултати в Стара Загора. Започваме серия разговори с ръководството на СДС, за да запазим коалицията, но това не зависи само от нас, посочи доайенът в ръководството на ДСБ.
Изборите в национален мащаб протекоха в условия на абсолютен организационене хаос, коментира още депутатът. По думите му отговорност за това носи ГЕРБ, която имала най-много представители както в Централната избирателна комисия, така и в общинските и секционните. Под предтекст да се избегне изборният туризъм от Турция стотици хиляди граждани бяха включни в забранителните списъци, което лиши много временно работещи в чужбина българи да гласуват, лишавайки ги от едно от основните човешки права, коментира той. Според него на много места е имало освен купуване на гласове и гласуване под натиск - със заплахи за бизнеса и различни санкции.

Още новини