Начало Новини Актуално Иван Иванов: Едри фирми съсипват дребни превозвачи

Иван Иванов: Едри фирми съсипват дребни превозвачи

Актуално

Няколко едри превозвачи управляват Министерството на транспорта, заяви в Стара Загора депутатът Иван Иванов от „Синята коалиция“. Народният представител изрази позицията си срещу лобисткия натиск върху ведомството, което планува да премахне ограниченията за детските и ученическите екскурзии. Досега се изискваше автобусите, които ги транспортират, да са преминали специален преглед.

Предвиждат се и промени, които ще съсипят дребните и средни превозвачи, и ще създадат неудобства на гражданите, припомни Иванов. Поправките в закона щели да лишат хората от малките градове от директен транспорт до столицата, защото до нея щели да могат да пътуват само автобуси на най-големите фирми.
"Ако някой от Чирпан трябва да пътува до София, първо трябва да хване автобус до Стара Загора, за което да плати билет и оттук да тръгне за столицата, като пак мине край Чирпан, откъдето е тръгнал", илюстрира абсурда с пример Иванов.

Депутатът изрази и позицията на коалицията срещу избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията. "Всички са участвали в предишната комисия. Председателят Петко Николов също е преизбран", подчерта Иванов и припомни, че в този състав КЗК е допуснал скандалната сделка за БТК, не е спрял концесията за автомагистрала "Тракия" и е атакувал регистрацията на СДС, а после и на "Синята коалиция" преди последните парламентарни избори.
"Възмутени сме от избора на членове на КЗК и възприемаме този акт като враждебно действие от страна на управляващите срещу "Синята коалиция", заяви депутатът. Той обаче припомни позицията на дясната парламентарната група, че няма да подкрепи евентуален вот на недоверие срещу правителството.

Информация: вестник Новината

Още новини