Начало Новини Актуално Иван Иванов, депутат от Синята коалиция: Яне Янев да забрави, че ще го подкрепим

Иван Иванов, депутат от Синята коалиция: Яне Янев да забрави, че ще го подкрепим

Актуално

Депутатите от парламентарната група на "Синята коалиция" няма да подкрепят депозираното в деловодството на Народното събрание предложение от хората на партия "Ред, законност, справедливост" осем народни представители да могат да сфopмират самостоятелна парламентарна група. Това съобщи старозагорският народен представител от "Синята коалиция" Иван Иванов.

"Категорично няма да подкрепим искането на Яне Янев минималният брой депутати за формирането на парламентарна група да бъде намален от 10 на 8." За вестник Старозагорски новини Иван Иванов отказа да коментира дали "Синята коалиция" има интерес от разпадането и на парламентарната група на "Атака", което би им предоставило повече властови ресурс при сътрудничеството им с ГЕРБ.
Ще припомним, че в началото на седмицата председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви от парламентарната трибуна, че група на "Ред, законност, справедливост" вече не съществува, след като миналия петък депутатът Марио Тагарински обяви, че напуска групата на РЗС и с това предизвика нейния разпад. През тази седмица хората на Янев предложиха вече осем народни представили да могат да образуват група.

Още новини