Начало Новини Актуално Искът за обявяване на стачката в Мини Марица изток ЕАД за незаконосъобразна е оставен без движение

Искът за обявяване на стачката в Мини Марица изток ЕАД за незаконосъобразна е оставен без движение

Актуално
Съдебен иск

Искът, внесен от ръководството на Мини Марица изток ЕАД, за обявяване на готвената за 14 януари стачка на работниците и служителите за незаконосъобразна, е оставен без движение. Съдията докладчик от Окръжен съд - Стара Загора Пламен Златев е констатирал неточности в иска и е уведомил мениджмънта на дружеството да ги отстрани в законовия 1-седмичен срок. Така на практика заседанието по бързото производство не може да се осъществи преди датата, на която е насрочена стачката.

След като на 10 януари преговорите между синдикатите и ръководството на въгледобивното дружество приключиха без успех, те ще продължат на 12 януари от 13 часа.

Синдикатите настояват за цялостно изпълнение на сключеното на 12 юли споразумение, което включва и еднократното изплащане но допълнителен бонус в размер на 1000 лева на човек.

Ръководството на мините предлага бонус за добри производствени резултати по 250 лева на човек, или премии да се дадат на избрани от мениджърския екип работници и структури.

Ако се стигне до стачка, загубите на дружеството на ден ще бъдат между 2,6 и 2,8 млн. лева.

Още новини