Начало Новини Актуално Искат да докажат, че Вихър Марков е неадекватен

Искат да докажат, че Вихър Марков е неадекватен

Актуално

За пореден път състав на Старозагорския окръжен съд отложи мегаделото срещу Вихър Марков. В хода на съдебното заседание беше изслушaно заключението на назначената комплексна съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да установи дали подсъдимият е контактен и адекватен и дали спрямо него могат да бъдат извършвани процесуално-следствени действия.

Заключението на експертите гласи, че заболяванията, които има Марков - затлъстяване от четвърта степен и захарна болест, която не е инсулиновозависима, - не влияят върху мозъчната му дейност и няма никакви пречки за провеждането на настоящото наказателно производство, пише вестник Старозагорски новини.
Адвокатът на Вихър Марков обаче е категоричен, че експертизата е изготвена изключително небрежно, поради което направи искане да бъде назначена допълнителна съдебно-медицинска експертиза, в която да се вземе под внимание и заболяването сънна апнея, установено от лекарите в специализираната болница за лишени от свобода в София. Адвокат Валентин Цветков е категоричен, че наказателното производство трябва да бъде прекратено поради изключително тежкото здравословно състояние на подзащитния му, което ограничава възможностите му да се защитава адекватно.

Вече четвърта година се влачи мегаделото срещу известния старозагорски дедесар, обвинен по чл.321, ал.1 от Наказателния кодекс като тартор на престъпна група, източила над 15 милиона лева ДДС.

Припомняме, че Вихър Марков бе арестуван на 17 април 2006 г. при акция на старозагорски и варненски антимафиоти, когато бе разбита организирана престъпна група, действала в периода ноември 2003 - април 2006 г. Делото срещу Вихър Марков започна през юли 2008 г. Петима бивши обвиняеми по делото  се признаха за виновни и още през 2008 г. сключиха споразумение с прокуратурата. Тарторът им Вихър Марков обаче продължава да твърди, че е невинен и повдигнатото срещу него обвинение няма никакви основания.

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 10 май т.г. от 9:30 ч.

Към настоящия момент Марков е подсъдим и по друго дело - пак за данъчни измами чрез използване на електронни подписи, което ще се гледа в Специализирания съд в София. Престъплението беше извършено, докато тече настоящата съдебна сага в Окръжен съд - Стара Загора.

Още новини