Начало Новини Актуално Иска се оставката на Хари Донедян

Иска се оставката на Хари Донедян

Актуално

В продължение на няколко дни Аделина Иванова, която от 4 години живее в Дома за възрастни хора с физически увреждания, Стара Загора, стачкува пред сградата на Общината с единствена претенция: "Искам оставката на г-н Хари Донедян, защото ме обиди, като каза, че ако не ми харесва в Дома - да си ходя! Той наруши моето човешко право и достойнство и затова настоявам за оставката му!"

Г-н Хайраден Донедян е завеждащ административно-стопанската част на Дома, известен като Дом на инвалида. Той уточни, че са преиначени думите му "който не спазва Правилника - да си ходи", от което произтича и конфликтът.
"Назначаването и уволняването на персонала не влиза в правомощията на живеещите в Дома - каза директорката д-р Диана Влашка. - Дали да бъде уволнен, или не даден служител, зависи дали той си изпълнява служебните задължения, дали е правил нарушения и пр. Нашите грижи са за това всички да се чувстват максимално комфортно."
По желание на общо събрание на работниците и служителите на Дома вчера представителна група, начело с д-р Влашка, проведе среща с кмета проф. Светлин Танчев.
"Поводът за срещата между общинска администрация и персонала на Дома беше по искане на колегите от Дома на инвалида, за да запознаят градоначалника с хода на ремонтните работи, проблемите, създадени с прословутите брави на новомонтираните врати, колко от тях са отстранени и какво предстои в това отношение, както и за някои по-изострени взаимоотношения между персонала и домуващите - каза за д-р Антония Тодорова, началник на социален отдел в Общината. - Считаме, че това напрежение е както в резултат на ремонта, така и на други насложени проблеми през последните няколко месеца. Това се отнася и за неспазване на Правилника за вътрешния ред, който е разработен от директора, съгласуван със Социалния съвет и утвърден от кмета на общината като доставчик на тази услуга.
Всяко лице, което е настанено в този Дом, е подписало договор, че се ангажира да спазва Правилника за вътрешния ред. Такива нарушения са неплащане на таксите, неспазване на времето за регламентираното прибиране в Дома, както и за употреба на алкохол, след което следват различни агресивни прояви."
Д-р Тодорова сподели, че по време на срещата е коментиран случаят "Аделина - Донедян", но проф. Танчев не е заел позиция по казуса. Изяснен е въпросът със "скандалните брави", които по проект трябваше да се заключват само отвън. И точно Хари Донедян и изпълнителят на ремонта са намерили ново решение, при което заключването става и от двете страни - отвън и отвътре, и монтажът на рационализираните брави вече е започнал.
Срещата е приключила с набелязване на стъпки за постигане на компромисно решение и за двете страни, за да се тушира напрежението и да се спазят и без това безкрайно кратките срокове за изпълнение на ремонта.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини