Начало Новини Актуално Иранец продавал 4 пъти оръжие на полицай под прикритие

Иранец продавал 4 пъти оръжие на полицай под прикритие

Актуално

Един от четиримата задържани при операция "Терористите" в Казанлък - иранският гражданин Садет Ловими, е продавал четири пъти оръжие на служител под прикритие. Това стана ясно по време на заседанието на Софийски градски съд, където бяха гледани мерките им за неотклонение. Иранецът продал на полицая един автомат "Калашников", 20 патрона и пистолет с боеприпаси.

"Терористите" бяха заловени на 27 април вечерта в момент на продажба на пет 7.62-милиметрови автомата "Калашников" край язовир "Копринка".
В съдебната зала стана ясно, че пратката е била спазарена за 7500 лева. "Търговците" - Румян Топалов, Димитър Камбуров, Нешо Нешев и Садет Ловими, обаче не преценили много добре купувача, тъй като той се оказал... агент под прикритие. Това обаче не била първата сделка, която полицаят правел с "терористите". Преди това той си купил 20 патрона, след това напазарувал един автомат "Калашников", а малко по-късно платил и за газов пистолет, преработен в боен, пише вестник Старозагорски новини.
Всички задържани при полицейската операция, освен Димитър Камбуров, са били осъждани за притежание или продажба на оръжие. Последната такава присъда е на Нешо Нешев от 14 април 2010 г. Районният съд в Казанлък го е осъдил на 3 години условно лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок за притежание на оръжие и боеприпаси.
Софийски градски съд реши да остави и четиримата в ареста с мотива, че има опасност да извършат друго престъпление. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд на 5 май.

Още новини