Начало Новини Актуално Йордан Николов представи забележителностите на Старозагорска област в Тел Авив

Йордан Николов представи забележителностите на Старозагорска област в Тел Авив

Актуално

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов, който е на посещение в Израел, представи днес възможностите за туризъм в Старозагорска област. С презентацията на тема Дестинация България - уникални условия за културен, спа и селски туризъм бяха запознати участващите в българо-израелски бизнес форум 20 български и 50 израелски компании в Тел Авив, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Израелските бизнесмени узнаха за лековитите минерални води на Павел баня, Овощник, Старозагорските минерални бани, както и за богатото културно-историческо наследство на региона. Специален акцент в презентацията е бил поставен на неолитните жилища в Стара Загора. Представени са били и възможностите за селски туризъм у нас.
Йордан Николов е включен в бизнесделегацията, която придружава министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, по време на официалното посещение в Израел по покана на министъра на индустрията, търговията и труда Бенямин Бен-Елиезер. В рамките на визитата си  министър Трайков ще обсъди с израелския си колега перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в икономиката и търговията.

 

 

Още новини