Начало Новини Актуално Йордан Николов обсъди с председателя на АПИ необходимостта от спешни ремонти по пътищата

Йордан Николов обсъди с председателя на АПИ необходимостта от спешни ремонти по пътищата

Актуално
Спешни ремонти по пътната мрежа

Изграждането на второ платно на подхода от Стара Загора към автомагистрала Тракия е приоритетно за Агенция Пътна инфраструктура. За това информира новият председател на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Сергей Михалев, който се срещна с областния управител на Стара Загора Йордан Николов по негово настояване.

Михалев не се е ангажирал със срокове, но е уверил, че от агенцията ще подготвят по най-бързия начин необходимата документация, въз основа на която Общинският съвет да вземе решение за предоставяне на нужната за изграждането му общинска земя по трасето, съобщиха от пресцентъра на областна администрация - Стара Загора.

Николов е запознал събеседника си и с още един проблем, свързан с намаляването на риска при движение по пътищата. На кръговото движение преди Стара Загора, в края на автомагистрала „Тракия”, зачестяват случаите на пътно-транспортни произшествия. Очаква се Областно пътно управление – Стара Загора да възложи изготвянето на проект за създаване на специална сигнализация за навлизане в кръстовището, като Агенцията ще се ангажира с неговата реализация, е уверил Сергей Михалев.

По време на срещата областният управител Йордан Николов е представил необходимостта от спешни ремонти на пътната мрежа в област Стара Загора и е запознал шефа на пътната агенция с най-належащите от тях.

Още новини