Начало Новини Актуално Йордан Николов: Историческа поляна на връх Бузлуджа се превърна в сметище след събора на БСП (видео)

Йордан Николов: Историческа поляна на връх Бузлуджа се превърна в сметище след събора на БСП (видео)

Актуално
Сметище след събора на БСП

Историческа поляна на връх Бузлуджа се е превърнала в нерегламентирано сметище след честванията на 120-та годишнина на БСП. Два дни след събора, проведен на 30 юли, бунището не е отстранено. За това алармира областният управител на Стара Загора Йордан Николов. Оставили са сандвичи, смачкани червени шапки и плакати, включително и одеала, с които са се завивали през нощта, коментира областният управител.

Независимо от моята заповед, с която се забранява достъпа на лица в сградата на Дом паметника, заради лошото състояние на обекта, както и невъзможност за безопасно ел. захранване, в сградата е влязъл техник, който включил осветлението на петолъчката, пазен от кордон от охранители на Сергей Станишев и Ивайло Калфин, каза още Йордан Николов.

Закона за обществените поръчки

За това нарушение на Закона за защита при аварии ще бъде информиран вътрешният министър Цветан Цветанов. За боклуците на връх Бузлуджа е изпратено писмо до директора на РИОСВ - Стара Загора инж. Пенка Начева за налагане на санкции.

Председателят на БСП в Казанлък Иван Гороломов запространи съобщение до медиите, в което съобщава следното: „Вече няколко години сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на поляната се извършва от Звеното към Община Казанлък срещу заплащане от Националния съвет на БСП. Тази година услугата струва на БСП 1 580 лв. Средствата се превеждат на Общината в първия работен ден след Събора, т.е утре – вторник, Звеното трябва да започне почистването. Но т.г. на Звеното бе забранено /не ни е съобщено от кого!/ да започне организация по почистването преди да се получи превода. В същото време не е позната практиката да се плаща за услуга 100%  авансово преди да е извършена. В дните преди Събора невъзможна бе комуникацията с ръководителя на Звеното и благодарение на зам. кметове в Общината организацията все пак бе направена”.Видеото в сайта на youtube

Сметище на връх Бузлузжа Сметище на историческа поляна Сметище на Бузлуджа

Още новини