Начало Новини Актуално Интернет медии се обединиха в сдружение Интерактив Асошиейшън България

Интернет медии се обединиха в сдружение Интерактив Асошиейшън България

Актуално

Водещите интернет издатели в България основаха сдружение с нестопанска цел “Интерактив Асошиейшън България“ (IAB). Сдружението е отворено за членство на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели, които активно създават и развиват пазара на интерактивната реклама в България.

Асоциацията е създадена от водещите интернет медии, които покриват над 90% от интернет аудиторията в България и събират над 80% от пазара на онлайн рекламата в страната: “Дарик Нюз” ЕООД, “Дир.БГ" АД, “Икономедиа” АД, “Инвестор.БГ” АД и “Нет Инфо.БГ” АД, информира Investor.bg.
Учредителите планират да развиват асоциацията в духа на целите и стойностите на световната организация The Interactive Advertising Bureau (IAB) и да отворят “Интерактив Асошиейшън България” за членство на технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели в България за по-нататъшно стимулиране и развитие на интерактивната реклама у нас.

Основните цели на сдружението са:

  • Да популяризира интерактивния маркетинг и да подпомага рекламните, маркетинг и PR специалистите, рекламните и маркетинг агенциите, медиа шоповете;
  • Да споделя най-добрите практики на интерактивната реклама;
  • Да създава и утвърждава критерии за единна измеримост и професионални и етични стандарти;
  • Да извършва проучвания в областта на интерактивната реклама и маркетинг и да публикува и разпространява резултатите от тях;
  • Да подпомага обучението на кадрите в интернет медиите.

Членството в “Интерактив Асошиейшън България” дава възможност да се създава среда и стандарти за качество на предлаганите услуги и продукти, да се изграждат и утвърждават професионалнитe и етични норми в бранша, както и да се стимулира саморегулирането на пазара на интерактивната реклама в България.
Мисията на асоциацията е да популяризира преимуществата и възможностите на интернет рекламата като едни от основните канали за комуникация, наред с телевизията, радиото, пресата и външната реклама, както и да популяризира преимуществата на интернет ракламата като таргетиране, висока ефективност и разнообразност на формите и подходите.
Сдружението ще работи за утвърждаването на ясни правила и добри практики за всички, които правят бизнес в областта на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели, свързани пряко или непряко с дигиталната и интeрактивната реклама в България.

Още новини